Enzýmy

 

    Život v našej potrave a účinných látkach sa nazýva enzýmy. Sú kľúčovou funkciou účinku potravy na naše telo. Enzým je tá účinná látka, ktorá telo vyživuje a udržuje pri živote, účinná látka, ktorá je ukrytá v semenách rastlín, zodpovedná za  klíčenie a rast rastlín. Tento princíp života je známy ako enzým.

    Enzýmy sú popisované ako komplexné substancie, ktoré nám umožnia potravu stráviť a prijať do krvi. Enzýmy však nie sú žiadnou hmotnú "substancií", ale nehmatateľné, magnetickú, kozmickou energiou princípu života, ktorá je úzko spojená so všetkými akciami a činnosťami každej molekuly ľudského tela,  rastliny a každej formy života.

    Ak sme si tohoto jasne vedomí, potom tiež vieme, prečo si máme našu potravu vyberať s rozumom a šikovnosťou a prečo má byť surová,
nevarená a nespracovaná.

    Nemôžeme mať súčasne život a smrť, či už sa to týka nášho tela alebo plodov, šalátov, zeleniny, orechov či semien. Tam, kde je život, sú aj enzýmy.

    Enzýmy sú citlivé na teplotu vyššiu ako 45 ° C. Pri teplote vyššej ako 50 ° C začnú byť ťažkopádne rovnako ako ľudské telo v horúcom kúpeli. Pri teplote 54 ° C vyhasne väčšine enzýmov život.

    V semenách enzýmy driemu. Za vhodných podmienok zostávajú stovky, ba tisíce rokov v polospánku. Príkladom  toho sú pšeničná zrna v pyramídach, ktorá nestratila svoju klíčivosť.

    Aj v mŕtvych telách prehistorických zvierat, ktorá bola nájdená v severných oblastiach krajiny, ako na Sibíri a v iných zľadovatených krajinách, bola zistená kopa enzýmov. Tieto zvieratá rýchlo zmrzli asi pred 50 000 rokmi zľadovateli a ich enzýmy sa stali ihneď aktívnymi, akonáhle svaly roztopili na telesnú teplotu. Enzýmy sa môžu  bez strát konzervovať pri nízkych teplotách.

    Život ako taký nemôžeme vysvetliť, preto popisujem enzýmy ako princíp kozmickej energie alebo ako vibráciu (chvenie), ktoré vyvolajú v molekulách  chemické pochody, zmeny a reakcie, bez toho aby sa samy počas tohto procesu zmenili, zničili alebo spotrebovali. inými slovami povedané, enzýmy sú katalyzátory a ako tiež podporujú pochody a zmeny, bez toho, aby zmenili svoju podstatu.

    Po tomto krátkom vysvetlení ste iste schopní zhodnotiť, aký význam má rozum, logika a inteligencie pri voľbe potravín, ktorými živíte svoje telo. Má to byť potrava nielen surová, ale aj potrava, ktorá má byť  jedená a pripravovaná tak, aby rýchlym a účinným spôsobom vyživovala bunky a tkanivá vášho tela.

    Obnovovanie (regenerácia) je zákonom života

 

 

.
Ak nejeme, zomrieme. Ak nejeme stravu, ktorá naše telo správne vyživuje, zomrieme nielen predčasne, ale na ceste k smrti sa ešte trpíme!


    Ak denne opatríme nášmu telu elementy, z ktorých je samo zložené, môžeme sa tešiť dobrému zdraviu, za predpokladu, že venujeme primeranú pozornosť a ohľad druhej časti nášho bytia, našej duši a duševne.


   Ani tá najlepšia strava na svete nezabráni chátraniu nášho tela, ak sme ustavične vystavení zlobe, strachu, starostiam, sklamaniu a negatívnym stavom našej mysle.